Veckan som gick …

Det är torsdag och dags att sammanfatta mat-veckan som gick och aldrig kommer tillbaka. Förutom att prisbelönta och hyllade restaurang Fäviken tyvärr snart är ett minne blott har det ju faktiskt hänt en massa bra, spännande och framför allt goda saker också. Varsågoda.

Det är nåt med äpplenas färg och bilden nästan doftar karamelliserat smör …

Veckans instagramning …

Jag kunde absolut inte sluta tänka på Anette Rosvalls Tarte Tatin för jag ville mest bara äta upp bilden på de smöriga äpplena. När hon sen dessutom började prata om tarte tatin på rabarber så visste entusiasmen inga gränser. Min enda helgplan är rabarber tatin

Siri och Frida har startat podd!

Veckans äntligen …

Att Siri Barje och Frida Lund har startat en matpodd! Margarinet heter den och jag är speciellt sugen på att höra avsnittet Har man inte ätit i duschen har man inte levt. Tror nämligen inte att jag har ätit i duschen. Så kanske har jag heller inte levt fullt ut ännu? Hur som helst ska det lyssnas och vi älskar duon och upplägget.

Kan varmt rekommendera denna bok av Priya Krishna.

Veckans läsning …

Rasism finns överallt, jag vet. Och matvärlden är knappast något undantag. Jag hörde en väldigt fin föreläsning av Priya Krishna i NYC nyligen. Hon är född av indiska föräldrar, uppvuxen i Brooklyn med allt vad det innebär. Numera är hon matkrönikör- och recensent på New York Times och  hon berättade om hur ovärdigt lång tid det tog för henne att övertala redaktörerna om att hon kunde skriva om annat än indiska restauranger. Därav också namnet på hennes nya kokbok, Indian-ish.
Jag tyckte att den här artikeln i New York Magazines matbilaga gav lite djup och insikt i den här viktiga frågan.

En kvarglömd mugg eller en smart produktplacering?

Veckans snackis…

Den Starbucks-mugg som glimrade förbi i veckans Game of thrones-avsnitt har inte lämnat ett enda fan (och icke-fan) oberörd. Var den där av en anledning? Såklart inte, hälsar HBO, som inte stödjer produktplacering och reklam i sina serier. Men å andra sidan… det hade varit så lätt att göra upp den där dealen bakom kulisserna. Särskilt eftersom den sekund muggen syntes och allt snack efteråt har uppskattats vara värt ungefär 2,3 miljarder dollar i reklamvärde. Scenen förväntas också få evigt liv i form av ett meme…

Magnus Nilsson lämnar Fäviken och flyttar till Båstad för att ägna sig åt fruktodling.

Veckans sorgligaste …

Det måste ändå vara att Fäviken Magasinet stänger, och framför allt är det ledsamt för alla oss som aldrig hann dit. Magnus Nilsson som lagat mat och gjort sig världskänd som kock på Fäviken slutar och då tappar allt lite poängen eftersom stället är så starkt förknippat med Nilsson. Killen är trots allt bara 35 år och har levererat på topp i 10 år på Fäviken så med lite god vilja kan man ju förstå om det liksom räcker nu. Smart också att sluta på topp tänker jag. Den enda intervju han har gett om avhoppet är till LA Times, och den finns att läsa här. 

Inlägg skapade 48

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp