Trött? Testa en nappuccino

Jag erkänner, jag använder kaffe som drog. Eller kan man kalla det drog om man behöver något som håller en vaken till lite längre än kl 21 på kvällen? Numera vet jag exakt vid vilken tid jag ska svepa en kopp för att få de där extra timmarna. Ska jag göra en intervju tar jag kopp precis innan så jag ska våga vara tillräckligt modig för att ställa de svåra frågorna. Men ibland går det överstyr och jag blir speedad som en iller istället. Det gäller att ta sina kaffeklunkar med måtta för min del. (Dricker alltså kaffe bara “när jag behöver det”, kan gå veckor mellan gångerna ibland.)

Det jag menar är att jag verkligen har förstått kaffets kvaliteter och effekter, så när jag fick höra om fenomenet nappuccino fattade jag direkt hur effektivt det skulle vara. Har nu testat, inte helt utan dubier, för det känns så märkligt att lägga sig ner mitt på dagen, men hej! det kommer jag nog göra igen för det jag hann göra efter den här dosen tog igen all tid jag “förlorade”.

En nappuccino går alltså ut på att du sveper en kaffe och sedan lägger dig ner och vilar/sover i 25 minuter. Eftersom det tar koffeinet typ så lång tid att ta sig ut i blodet blir kickbacken som man får extra allt. Utvilad och koffeinstinn = win- win.

Värt att testa en trött måndag. Iallafall om du frågar mig.

Inlägg skapade 107

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp