Sitt vackert

På vissa restauranger har man trevligare än på andra ställen. 

Så är det bara. 

Som den där kvällen på Trattoria Montanari när timmarna bara flög iväg, eller när vi slog oss i slang med våra bordsgrannar på Speceriet fast vi inte alls hade något gemensamt men ändå var lite nyfikna och så blev det en hel rad oväntade konversationer. Eller ta den där middagen på Aloe som var så härlig, inte bara för att maten var gudomlig, utan för att våra bästa låtar också strömmade ut genom högtalarna. 

Men så finns där minnet från Wood Stockholm också, som slår de där andra med hästlängder. Kanske kan man skylla på vinet, maten, det goda sällskapet och rätt dag på månaden, men kroppen säger att det var något annat, något fysiskt. Det var liksom så bekvämt hela vägen, från det att vi satte oss sent på eftermiddagen tills vi skuttade därifrån vid stängningsdags.  

”Kände ni likadant?” har jag frågat de som varit med och de har svarat att ”javisst och när kan vi göra om det”, men inte heller de har kunnat svara på om det var någon annan yttre omständighet som fick oss att må så där extra bra just den dagen. Kanske var det bara stämningen ändå. 

Men när jag fick höra att restaurangen har specialgjorda stolar (såklart, det är ju snickare som äger den och allt) tänkte jag ändå: AHA! Det måste väl vara hemligheten? För den restaurang som gjort sig mödan att ta fram en egen stol, som passar perfekt till bord och miljö och som tagit hänsyn till hur en kropp rör sig på krogen, måste ju ändå gynnas av det på något sätt. Formgivaren Lars Stensö som gjort stolarna till Wood Stockholm säger att han fokuserade på att göra den extra stabil, med en baksida som skulle vara vacker eftersom stolarna är en så stor del av ytan på restaurangen. Han inspirerades av 1700-talets sätt att dekorera stolar och satte spikar längsmed kanten. 

Bra och skön stol.

Från restaurangen hälsar de också att de uppskattar att ”stolen både är lätt och hållbar, den går att manövrera med en hand och inte tar så stor plats”. De där detaljerna som gör så mycket och som man inte tänker på ska spela så stor roll. Tänk på stolen nästa gång du sätter dig till bord, om den är specialgjord för platsen är den värd din uppmärksamhet oavsett om den är vacker, bara funktionell eller rent av bisarr. 

Vilken restaurang sitter du bra på? 

Inlägg skapade 107

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp