Om oss

Vill ni nå ut med er historia? Vi är en duo med lång erfarenhet av såväl traditionell journalistik som content och copytext. Vi omger oss av ett stort nätverk fotografer, filmare och sociala medier-proffs.

Kontakta oss för samarbeten och hjälp med att berätta er historia.

hej@northforkstories.se

avatar

Sofie Zettergren

Redaktör

Sofie älskar stories i alla format, pendlar i evig beslutsångest mellan Stockholm och New York, och skriver helst och bäst om människor och mat i ordens bredaste bemärkelser. Trots en rad surdegsfadäser och semmelsorger – tyvärr är ambitionen större än talangen i köket – är matlusten passionerat intakt.  

I över 10 år har hon tjänat populärkulturen och skildrat människor och trender inom mat, kultur och mode. Hon har redaktörat på Damernas Värld och ELLE, medgrundat det lilla förlaget Novellix och intervjuat kulturprofiler över hela världen. Idag jobbar hon som frilansjournalist, övar på det perfekta pocherade ägget, och skriver krönikor för Gourmet om det senaste från New Yorks matscen.

avatar

Marie Birde

Redaktör

Marie tycker om att mat kan berätta så mycket om livet, kultur, människor och samtiden. Plus att hon gillar att smaka av den, är väl medveten om hur den styr henne varje dag (hjälper henne med det mesta) och planerar sina semesterresor utifrån restauranger hon är nyfiken på. Men hon gillar också att baka kakor, vispa maräng och montera ihop tårtor.

Förutom att drömma sig bort till olika matupplevelser,  blogga på Northfork stories och frilansa med text, jobbar hon med tidningen KOKO -världens bästa kompis (som riktar sig till alla som känner sig som 7-12 år) och boken Ettor och nollors hemliga liv (om programmering) som kommer ut i augusti 2019 på Volante förlag. Innan dess har hon varit en Darling (kulttidning på 1990-talet), reporter/producent för radioprogrammet Stil i P1 och redaktörat på Damernas Värld. Bland annat.

Northfork stories logotyp är gjord av den alltid lika bedårande Therese Lundell. De små tecknade maträtterna är ritade av den fantastiska Lo Ericsson.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp