Julklappar för foodisar

Hej Tomten. I jul vill jag bara ha saker som jag antingen kan äta eller som leder till att jag kan äta. Jag har varit lagom snäll hela året, jag lovar. Och jag blir ännu snällare och gladare om jag får de här fina klapparna!

Franska bestick
De är ju inte gratis direkt. Men jag har en liten grej med bestick. För stora och klumpiga bestick kan förstöra en hel måltid för mig, och samma om de är för små och taniga. De här fina i serien Bistro från franska Sabre är alldeles perfekta.

Julpaket från Yotam Ottolenghi
Varför har ingen sagt att Ottolenghi har en webb-shop? Och, även, tur att ingen har sagt att Ottolenghi har en webb-shop. Ottolenghi-ketchup, dukkah, pistagespread, rosmarinsalt, och Yotam-nougat; det finns inget här att inte älska.

Den bästa riskokaren
Jag har ju levt mig in i Tove Nilssons Thai hemma som vore det en generationsroman. Och enligt Tove behöver man en riskokare. Jag har såklart googlat i oändlighet och Bon Appétit menar att det här är den bästa – och då är det så. Frågan är bara var den ska få plats? Har ju redan på grund av Tove belamrat köket med en enorm mortel, storpack med ris och massa kokosgrädde från Savoy. Men, å andra sidan – jag vill ha den.

En middag (minst) på Tommy Myllymäkis nya restaurang
Vi vet att den ligger på Djurgården, vi vet att den öppnar i mars, och vi vet att den heter Aira. Men framför allt vet vi att det är Tommy Myllymäki som står för menyn – det räcker.

Klimatsmarta påsar
Det är ju rent vansinne att släpa hem en massa plastpåsar varje gång en ska handla. Visst Tomten? Tänker att du också är rätt så angelägen om att snön inte smälter bort där borta i tomteland. De här kan en istället använda igen och igen, och stoppa till exempel mandariner, tomater och potatisar i.  

Inlägg skapade 48

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp