Ingen måndag utan bubbel

Länge trodde jag felaktigt att jag inte tyckte om ärtsoppa. På sätt och vis var det sant eftersom min erfarenhet av ärtsoppa var den där gula sörjan från matbespisningen i skolan som man förväntades toppa med cirka en halv deciliter söt senap. Jag gillade den inte, och då var jag ändå vänligt inställd till skolmaten.

Den gula klassiska ärtsoppan älskar jag fortfarande inte, så när en kompis hotade bjuda på ärtsoppa en kväll för några år sedan var jag bara artig när jag sa Åh gott!

Men, det här var ju inte vilken ärtsoppa som helst. Det var grön ärtsoppa med bubbel i. Och jag älskar bubbel. Nu gör jag den här supergoda soppan ofta och tycker att den passar extra bra på en måndag då vi alla kan behöva lite bubblor i livet. Varsågoda.

Grön ärtsoppa med bubbel

  • 600 g frysta ärtor
  • 1 msk smör
  • 1 lök
  • 2 stycken hönsbuljong, eller 2 msk av Renée Voltaires Lantbuljong och
  • 5 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mousserande vin
  • Salt och peppar

Gör såhär

  • Fräs löken mjuk i smöret, tillsätt ärtor, vatten och buljong och låt koka upp.
  • Mixa med stavmixer till soppan är slät och tillsätt bubbel och grädde samt smaka av med salt och peppar. Toppa med ett kokt ägg eller räkor. Skåla i bubblet som är kvar i flaskan.
Inlägg skapade 48

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp