I feel like I got a B12 shot!

Kramer i tv-serien Seinfeld (ni som vet vet, ni som inte vet kan kolla alla avsnitt genast på Viaplay) lärde oss att den pakistanska mangon är den godaste, alltså den som är gul och bara finns att köpa under vissa månader. Dog av smaksensation en gång när vi fick tag på en perfekt variant vid Köpenhamns centralstation och kunde njuta hela vägen till Hamburg. Inte förrän efter det kunde jag på riktigt förstå Kramers frustration när han nästan missade mango-säsongen i ett av avsnitten. 

Vad händer med George?

I Seinfeld antyds det också att mango får igång sexdriften. Såklart var det George Costanza som hade trubbel ”down there” och skyllde det på allt utom sig själv. Men en liten bit mango fick honom att göra sin karaktäristiska ögonrullning, den som bara han kan göra, och piggade upp ”apparaten” så att den rörde sig i rätt riktning så att säga! 

När man tänker på det är det ju inte så konstigt att mango kan göra underverk, det är ju trots allt Buddhas favoritfrukt. Ja, det står skrivet i texter från 4000 år före Kristus att Buddha mediterade under ett mangoträd, så i Indien anses frukten vara helig. Forskare har försökt bevisa sexeffekten de också, men kommit fram till att du nog måste äta ett helt mangoträd om du ska märka någon skillnad. 

Men underskatta inte placebo-effekten. Om du tror, gör det skillnad! 

I Beutyfood-sammanhang är mango också en A-frukt, fullproppad med A, C och D-vitamin som den är. Så om du vill äta dig snygg ska du välja en mangosallad till lunch. Får ditt hår att glänsa, ger huden ett naturligt glow och så motverkar den ögontorrhet också. Vet att jag behöver lite mer hjälpmedel än så, trots att jag äter mango ganska ofta. Men placebo funkar säkert här med…

Nä jag tycker det är mer fascinerande att mango är en stenfrukt, släkt med cashewnötter och avocado och att den anses vara en KUNGLIG frukt. 

Och att Seinfeld kan göra ett helt avsnitt med en mango i huvudrollen!  

Ikväll äter jag min lax med mangosallad

  • 1 mango
  • 1 röd chili
  • 1 lime
  • 2 msk olja
  • salt
  • Så mycket koriander du vill

Gör så här:

  • Skala och tärna mangon.
  • Finhacka chilin.
  • Blanda med lime, olja och salt.
  • Grovhacka koriandern och vänd ner i hacket. 
Inlägg skapade 98

Ett svar på “I feel like I got a B12 shot!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp