Friday I’m in Love: modeoraklet Nadia Kandil

Säg mig vad du äter så ska jag berätta vem du är! Vi har frågat våra favoritpersoner om deras bästa matminnen och värsta smaker. Den här fredagen och alla fredagar får vi inte nog av stylisten och charmören Nadia Kandil.

En sak vi har gemensamt är att vi alla tre har tjänstgjort på Damernas Värld. Marie och jag som redaktörer. Nadia som redaktör, stylist och modebloggare. Vi missade varandra sorgligt nog med någon månad, men det här vet jag ändå om Nadia Kandil. Delvis för att Marie med flera har skvallrat.  Nadia stylar spännande personer som till exempel Icona Pop.
Hennes pappa är från Palestina och hon älskar att festa i Tel Aviv. Hon fick Martina Bonnier att göra kul saker som till exempel att göra små filmer där Martina lär oss att uttala namnen på coola designers. Hon har haft en bananätartävling med vår dåvarande redaktionschef Terri Herrera. Hon förlorade. Hon hatar att shoppa och älskar Beyonecé. Mer av denna roliga människa som är proffs på att få mode att verka både kul och spännande hittar ni här. 
Men nu till väsentligheterna, det vill säga maten och Nadia.

Avsluta meningen: Äta bör man annars …
– … är man psykopat.

Vad åt du till frukost idag?
– 2 ägg, havregrynsgröt med kardemumma och jordnötssmör och massa svart kaffe.

Vad har du för förhållande till mat?
– Efter alla år av smalhets och några destruktiva år med ätstörningar så har jag och mat (äntligen) ett nice förhållande. Jag älskar att äta!

Vilken del av menyn är mest intressant: förrätt, huvudrätt eller dessert?
– Jag vill säga dessert för man vill vara en person som frossar i desserter. Men jag måste vara ärlig och säga förrätt – jag beställer flera stycken för att jag är helt inkapabel till att ta beslut och kan frossa i massa nice mat.

Vilken modeperson skulle du helst äta middag med, död eller levande?
– Jag vill äta middag med mina vänner och de jobbar tack och lov inte med mode!

Favoritrestaurang i världen?
– Å gud vad svårt! Jag är så himla styrd av humör och menscykel så mina favoriter varierar beroende på det. Men alltså köttbullarna på Ikea är ju en solklar favorit som finns i hela världen, och Gracias Madre i Los Angeles.

Vilken mat eller råvara har bäst stil?
Max hamburgare och McDonalds.

Vilken barndomsrätt kommer du alltid hålla högt och varför?
– Korvstroganoff för att det är så fucking gott! Stuvade makaroner och Falukorv. Köttbullar och potatis för att som invandrarunge hade jag aldrig ätit det innan jag började förskolan och jag tyckte det var exotiskt.

Vad är det konstigaste du ätit?
– Det finns en polsk soppa som är gjord på inälvor – det är fett konstigt.

Hur är modevärldens relation till mat? Är den på bättringsvägen?
– Känns som att den är mer trendstyrd än ätstörningsstyrd nu för tiden – det kan i och för sig också vara jobbigt när alla plötsligt käkar chiapudding och raw food.

Champagne eller kombucha? Om du måste välja.
– Champagne 4-ever!

Vad har du alltid i kylskåpet?
– Ägg och sill.

Vilken mat väcker känslostorm hos dig och varför?
– Det polska köket på grund av min mammas sida av släkten. Arabiska köket på grund av daddy issues.

Bästa mat-scen från tv, film eller bok?
Joey doesn’t share food från Vänner.

Vad vill du ha för tårta på sin födelsedag?
– Prinsess.

Kan en kaka utan socker nånsin bli lika god som en med socker?
– Nej!

Vart tar du med din dejt för en bra middag? Vad beställer du? Vad beställer hen?
– Soft pizza/kebabhak. Jag beställer kebabtallrik med ris och extra tomatsås han beställer pizza som jag kan smaka på.

Hur charmar man dig på en middag?
– Ger mig mat och komplimanger.

Vilken mat lagar du oftast?
– Äggröra.

Vilken take-out beställer du helst?
– Max hamburgare.

Mest minnesvärda måltid, och varför?
– YSL hostade en middag för ”influencers” (lol) och sådana middagar har en tendens att bli superstela. Men jag satt vid ett bord med massa power-pussys och jag blev typ hög av all kärlek och pepp och skvaller runt bordet. Det var magiskt!

Mest överskattade råvara?
– Hummer.

Restaurang du drömmer om att besöka?
– Där igen beror det på humör och menscykel och tid på dygnet. Men jag är inte den typen av ”foodie” och har inga sådana goals alls.

Du får bara äta en enda maträtt eller kaka i resten av ditt liv, vilken väljer du?
– Korvstroganoff med ris.

Vilken småkaka är den bästa?
– Hallongrottor.

Bästa kokbok eller mat-tv?
– Zeinas kitchen.

Bästa mat-insta-konto?
Zeinas kitchen.

Vilken är din paradrätt, och kan vi få receptet på den?
– Korvstroganoff!

Ingredients

  • 1 falukorv

  • 1 lök

  • 2-3 msk tomatpuré

  • 3 dl grädde

  • 1-2 msk Dijonsenap

  • persilja

Directions

  • Hacka löken och stek i smör tills den är mjuk.
  • Skär under tiden korven i önskade bita och stek tillsammans med löken tills den får lite färg.
  • Ha i tomatpuré, grädde och senap och blanda, låt puttra i några minuter.
  • Garnera med persilja och servera med ris.
Inlägg skapade 40

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp