Friday I’m in love: Babba Canales Rivera

Säg mig vad du äter så ska jag berätta vem du är. Vi har frågat våra favoritpersoner om deras bästa matminnen och värsta smaker. 
Denna fredag möter vi Babba Canales Rivera!

När jag träffade Babba Canales, numera Rivera, första gången i New York för några år sedan hade hon precis lämnat Stockholm för USA. Jag minns att jag blev så inspirerad av mötet; hennes smarta självklara sätt att hamna precis där hon ville vara – om så på en glasögonbutik i Berlin eller på Uber i Sverige och NYC – utan att uppvisa minsta tecken på en jobbig attityd. Jag tänkte då att alla unga kvinnor borde lyssna till hennes historia, låta sig inspireras och sen bara köra!

Babba skulle senare starta pr-byrån ByBabba och bli i stort sett synonym med framgång efter att ha hamnat på Forbes lista över 30 löften under 30.
Det är lätt att tappa ödmjukheten där på toppen (har jag hört) med gud vet hur många följare på Instagram, och en karriär många avundas. Men varje gång jag träffat henne sedan dess är hon lika ödmjuk och så generös i sitt sätt att inspirera och stötta andra kvinnor; hon är idag en influencer som bär upp den annars ibland luddiga titeln genom att ha något att säga, inspirera och förmedla. Så bra för oss alla!

Idag bor Babba i Brooklyn Heights med sin make Tictail-grundaren Carl Rivera, driver med bravur sin pr-byrå, är en av grundarna till det kvinnliga nätverket HER. Och, som nästan alla spännande personer (Joan Didion undantaget) så älskar hon mat – så vi ville såklart veta hur denna lysande kvinna äter, hur hon stillar längtan efter svenskt godis, och precis hur dumt det kan bli när man inte förstår franskan.

Babba Canales

Hej Babba, vad åt du till frukost idag
– Hej! Jag åt overnight oats och en proteinsmoothie från Welleco.

Vad har du för relation till mat?
– Jag älskar att äta! Jag äter ofta och försöker alltid optimera maten för att den ska vara så bra som möjligt för mitt humör, energin, hjärnan och för miljön.

Vilken del av menyn är mest intressant: förrätt, huvudrätt eller dessert?
– Alltid desserten!

Vad åt du i din barndom som du alltid kommer att hålla högt?
– Helt klart svenskt godis och choklad. Tack gode Gud för Bon Bon i NYC. De importerar svenskt godis och är mitt absoluta favoritställe när jag får hemlängtan.

Vad är det konstigaste du någonsin har ätit?
– Jag vet fortfarande inte riktigt vad det var men en gång åt jag vad jag tror var testiklar från nåt djur på en restaurang i Paris. Det var vedervärdigt! Men jag förstod inte menyn och trodde att jag beställde en köttbit – det var innan jag blev vegetarian.

Champagne eller kombucha?
– Kombucha!

Mu-mjölk eller havre-mjölk … Förlåt, havre-dryck?
– Havredryck.

Vad har du alltid I kylskåpet?
Smör från Earth Balance, bär, mandelmjölk och kombucha.

Bästa matscen från en film, tv-serie eller bok?
– Allt som involverar Joey Tribbiani och mat i Friends.

Vem, död eller levande, drömmer du om att äta middag med?
Coco Chanel.

Till vilken restaurang skulle du ta med henne, och vad skulle ni beställa?
– Nåt väldigt parisiskt kanske … Vi skulle nog gå till Lucien i New York City. De har fantastisk fransk mat och det känns väldigt autentiskt för att vara I New York.

Socker – vän eller gift?
– Min käraste vän. Kanske till och med min BFF…

Var tar du med din man på en romantisk middag?
River Deli i Brooklyn Heights där vi bor för en enkel men romantisk middag. Men jag älskar också ABC Kitchen om det är date night.

Vad beställer ni?
– På ABC Kitchen beställer vi vegetariskt och vi delar alltid. Jag älskar svamptoasten och minipizzan. På River Deli beställer jag alltid raviolin med salvia och smör.

Bästa ingrediensen alla kategorier?
– Tryffel.

Vilken måltid kommer du aldrig att glömma och varför?
– Det var en middag på en Michelinrestaurang i Santiago, Chile, som heter Borago. Det var så speciellt att uppleva min chilenska kultur genom fine dining. Min mamma var med vilket gjorde det extra speciellt eftersom hon aldrig hade ätit på en fine dining-krog förut.

Mest överskattade mat eller dryck?
– Kaviar.

Du reser mycket i jobbet, var i världen finns ditt absoluta favoritkafé?
Fabrique i Stockholm. De har de absolut bästa kanel- och kardemummabullarna i världen.

En restaurang du drömmer om att besöka?
Frantzén. Det är en restaurang med tre Michelinstjärnor i Stockholm och jag har aldrig varit där, trots att jag bodde i Stockholm i så många år.

Jag skulle aldrig äta…?
– Rått kött.

Bästa kokboken?
– Jag älskar Fabriques bok Fabrique: All you need is bröd and love.

Bästa matkontot på Instagram?
– Jag älskar @laurajung för henne mattips och krog-rekommendationer.

Vilken svensk mat saknar du i NYC, och vilken amerikansk mat saknar du i NYC?
– Jag saknar bra fikaställen i NYC. När jag är i Sverige saknar jag den fantastiska brunchkulturen. Jag älskar att äta en maffig brunch.

Vilken maträtt är din paradrätt?
– Banan- och kardemumma-pannkakor.

Kan vi få receptet?
– Yes!

Babba c riveras banan- och kardemummapannkakor

  • 3 ägg
  • 2,5 dl mjöl
  • 6 dl mandelmjölk
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 mosad banan

Gör såhär, ungefär.

  • Blanda alla ingredienser och stek i smör. Sikta sen på Forbes 30-lista nästa år.

Inlägg skapade 48

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp