Den blomstertid nu kommer

Vi stod på trappan och skrek rakt ut. Äntligen fria! Eller ja, de flesta av oss skulle väl börja på universitet några månader senare, men känslan var ju ändå frihet – nu fick vi iallafall bestämma själva vad vi skulle plugga. Jag stod i min svarta klänning (alltid tvärtemot) och med mössan i handen eftersom absolut ingen såg riktigt klok ut i den och njöt av varje sekund. The Jesus & Mary Chain spelade visserligen i Stockholm just den här dagen och det missade jag, men efter det skulle jag aldrig igen missa något igen. Det lovade jag högtidligt mig själv.

Den dagen serverade vi mammas signaturrätt smörgåstårta på mottagningen, i år när jag har barn som slutar förskoleklass och årskurs två kör vi på något mer blommigt… Eller så bakar jag dem till nationaldagen. Eller midsommar. Eller vilken het sommardag som helst. Alltid finns det något att fira och bästa sättet är ju att göra det med en blomma. Som är god!

Äpplerosor (6 st)

 • 2 röda äpplen
 • Saften från en halv citron
 • 3 msk aprikosmarmelad
 • Ett ark fryst (men tinad) smördeg
 • 1 msk mjöl
 • Kanel
 • Florsocker

GÖR SÅ HÄR

 • Dela och kärna ur äpplena innan du skär upp den i tunna skivor och lägger skivorna i en skål med vatten. Pressa citronen och häll saften i vattnet. Ställ in i ugnen/mikron en liten stund (typ 25 min i vanlig ugn och 3 min i mikro) så att skivorna blir mjuka.
 • Värm aprikosmarmeladen i en kastrull tillsammans med ett par matskedar vatten.
 • Mjöla och kavla ut smördegen en aning, skär upp 6 ganska korta remsor och bred på den varma aprikosmarmeladen.
 • Lägg de tunna äppleskivorna längsmed den ena kanten så att skivornas rundning sticker upp en bit ovanför degen.
 • Krydda med kanel och vik sedan ihop degen så att den blir dubbel.
 • Rulla ihop till snurror.
 • Ställ i en muffinform och baka på 185 grader i cirka 25 min.
 • Sikta över florsocker innan du serverar.
Inlägg skapade 107

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp