Cheesecake som i Italien

I Italien förra sommaren fick vi smak för det där med att äta cheesecake till frukost. Varje morgon blev som en liten fest när vi satt och blickade ut över de magiskt vackra solrosfälten och glittrande hav medan kakan, som smakade perfekt friskt och sött, avslutade måltiden. Ända sen dess har jag letat efter ett bra recept för att kunna återskapa semesterkänslan, en som kan stilla vår längtan tillbaka till Marche-regionen.

Jag har testat flera men inget av dem har varit i närheten av det vi åt där. Botten har varit fel, smaken har varit alldeles uppåt väggarna och inget har känts tillräckligt italienskt. Tills nu! Visserligen tyckte en i semesterpanelen att den smakade aningens för mycket citron, men vi kom överens om att det faktiskt var en bra sak. Vi fick tillräckligt mycket sommarkänsla för att börja leta både sommarskor och badkläder i alla fall och det är ju ett bra betyg. Lätt att göra var den också, och om man inte förknippar den med semester funkar det lika bra att fira ens bästa mammor med den också.

Sååå gott!

ITaliensk cheesecake

  • 150 g mjöl
  • 55 g socker
  • 100 g smör
  • 330 g cream cheese
  • 500 g ricotta
  • 295 g socker
  • 60 ml citronjuice
  • 2 msk citronskal
  • 1 tsk vaniljextract
  • 1 msk maizena
  • 1 msk vatten
  • 5 ägg

Gör så här:

  • Värm upp ugnen till 150 grader och smöra en form, lägg gärna ett bakplåtspapper i botten om det är en form med avtagbar botten.
  • Börja sedan med botten genom att vispa mjöl, socker och smör i någon minut, tills det blir en slags deg.
  • Pressa ner degen i formen och baka i ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna.
  • Medan botten gräddas gör du fyllningen. Vispa ihop creme cheese, ricotta, socker, citronjuice – och skal och vaniljextraktet tills det blir en slät smet.
  • Blanda maizena och vatten i en annan skål och vispa tills det är klumpfritt. Häll sedan ner det i ostmixen och knäck också ner de 5 äggen. Vispa ihop.
  • Häll ner smeten i formen över botten. Var noga med att släta ut den så att det inte blir några onödiga luftbubblor. Grädde i cirka 50 min-1 timme. Stäng av värmen och låt den svalna i ugnen lika länge.
  • Ställ in den i kylskåpet i minst en timme (men helst över natten) innan du serverar den.
Inlägg skapade 71

Ett svar på “Cheesecake som i Italien

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp