Baka mig en regnbåge, lilla mamma

Det tog sin tid att göra macarons i 5 olika färger och lika många olika smaker. Hade dessutom oturen (eller vad man ska kalla det) att hunden åt upp en påse mandelmjöl som stod på diskbänken medan jag var i affären för att handla mer (men ändå inte tillräckligt, så jag var tvungen att gå upp extra tidigt på lördagsmorgonen för att hinna baka den sista satsen). Men även om det tog tid, hade jag och 9-åringen en tydlig bild av vad som skulle göra unicorn-kalaset till det bästa kalaset och det var en ätbar regnbåge i pastell.

För macaronerna använde jag Tea Malmegårds perfekta recept (finns i den här boken), där italiensk maräng ingår. Det jobbigaste är att sikta ihop mandelmjöl och florsocker tre gånger, vilket tar en hel evighet. Sedan gjorde vi det lätt för oss med fyllningen och använde sylt till de rosa och blå (hallon och blåbär), använde överbliven creme caramel till den vita varianten (vilket blev helt otroligt gott) och svängde ihop en passionsfruktcurd till de gula och en pistagesmörkräm till de gröna. Den där sista blev ändå någon slags favorit i slutändan.

Hur kalaset blev? Precis som vi tänkt oss, men kanske med lite för lite dans.

Pistagesmörkräm

  • 100 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 25 g skalade och hackade pistagenötter
  • skal från 1 citron
  • grön färg

gör så här:

  • Vispa ihop smör med florsocker och vaniljsocker, tills det blir en ljus och porös smet.
  • Tillsätt äggula, nötter, citronskal och färg och vispa tills det ser fint ut. Bred på på macronerna och försök att inte äta upp hela smeten direkt från skålen. Den friska smaken från citronen blev verkligen det där lilla extra som gjorde det…
Inlägg skapade 40

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp