Allt-blir-bra-kaka

Lackade ur på livet, och på att precis ALLA var så himla jobbiga; Gör det! Gör inte det! Förresten jag ändrar mig blablabla. Tjat tjat tjat överallt och jag tjat, tjat, tjatade på ungarna också tills vi alla exploderade. Jag stängde av tv: n och låste in mig i köket och barnen, de brydde sig inte om den dåliga stämningen utan hittade bara på en lek och lekte på. Skönt och att blanda ingredienserna till en kaka blev min terapi.

Jag hade i allt jag tycker om: vanilj, citron och hallon och gräddade den länge medan jag lyssnade på en varg söker sin podd. Avsnittet handlade om att allt i livet nuförtin bara är 3 plus. Vi tittar på tv-serier som är ok, bara för att de finns så lättillgängliga där direkt på apparaten vi tittar på, men att längta efter eller att leta efter saker vi brinner passionerat för – det gör vi inte längre.

Insåg att det där har smittat av sig på livet. Mitt liv är också bara 3 plus. Så kan man ju inte ha det. Jag vispade hallongrädde, tog ut kakan ur ugnen. Barnen kom springande, lockade av den goda doften, de var glada nu och jag med. Kakan var 5 plus och allt-blev-bra-igen.

Perfekt konsistens och 100% smak.

Allt-blir-bra-kaka

 • 50 g mjöl

 • 80 g mandelmjöl

 • 160 g florsocker

 • 90 g smält smör

 • 3 äggvitor, lätt vispade

 • En nypa vaniljpulver

 • Lagom mycket citronrasp

 • Ett halvt paket, drygt, frysta hallon

Gör så här:

 • Värm upp ugnen till 160 grader
 • Rör ihop mjöl, mandelmjöl, florsocker, vanilj, citron, smör och de vispade äggvitorna i en bunke och vispa tills det blir en fin smet.
 • Vänd ner hälften av hallonen och häll över smeten i 4 små minipajformar, eller en mindre springform (18 cm stor) som du har smörat. Dekorera med de återstående hallonen på toppen och baka i cirka 50 -60 minuter.
 • Servera varm, gärna med en skvätt hallongrädde till.
  Allt blir bra sen.
Inlägg skapade 95

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp