Alla goda ting …

Jag är snuvig och det är iskallt, men det händer ändå härliga saker så låt oss fokusera på dem. Här är till exempel 3 bra saker som gör mig glad även om jag ser ut som ett höstspöke och det snöar i Värmland.

Fotot av Lennart Weibull

Tove Nilssons nya bok Thai Hemma
Äntligen är den här! En av Sveriges absolut bästa matkreatörer har tolkat thailändsk mat och twistat till den efter egen utsökt smak. Maten kännetecknas av färska örter, citrongräs, chilihetta, saltsöta grytor, sticky rice och umami-stinna smaker från fisksås, torkade räkor och ostronsås. Så mycket mer än bara pad thai, och ändå pad phai pga gott. Är vansinnigt pepp på att provlaga massor i den här.

Hej snygging!

Att Lakritspucken är tillbaka
Själv gillar jag förstås inte lakrits och det är synd och skam. Lakrits är så snyggt och dessutom kul i en massa smakkombinationer. Lakritspucken är ren nostalgi och den enda lakrits jag faktiskt gillar. Dessutom snyggaste glassen. Finns åter igen på närmsta glasskiosk. Eller varför inte Glassbil för fulländad nostalgi.

Att Erik Videgård friterar majs och brysselkål
Förra veckan var jag på presslunch på Videgård i Sturegallerian och sedan dess har jag dagligen tänkt på den friterade majsen och friterad brysselkål. De små grönsakerna var fulländade. Inte flottiga, bara knapriga. Lagom salta och alldeles underbara. Gå genast dit och prova nya menyn!

Inlägg skapade 48

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp